Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafieken van goniometrische functies

Sorry voor de onduidelijkheid!

Ik begrijp niet goed hoe ik de volgende twee vraagstukken moet tekenen:

1e Vraagstuk: cos (5/4 x)
2e Vraagstuk: cos (2x-3p)

Je hebt de 'standaard cosinusfunctie' die de x-as snijdt bij 1/2p en 3/2p. Nu moet je dus de cos(5/4x) en cos (2x-3p) tekenen. Deze zijn dus verschoven wat betreft de standaard cosinusfunctie. Ik wil dus graag de functies tekenen. Ik weet niet goed hoe ik het aan moet pakken, dus ben ik de snijpunten gaan berekenen om te kijken of ik met die informatie misschien de functie kon tekenen. Maar dat lukte dus ook niet...

Birgit
Student universiteit - maandag 12 november 2007

Antwoord

Dit heeft alles te maken met transformaties. Op 3. Samengevat kan je daar een samenvatting van vinden.

y=cos(5/4x) kan je opvatten als de vermenigvuldiging van y=cos(x) met een factor 4/5 t.o.v. de y-as.

q53010img1.gif

Net zo bij y=cos(2x-3p):

q53010img2.gif

En dat ziet er dan zo uit:

q53010img3.gif

Hopelijk helpt dat.

WvR
maandag 12 november 2007

©2001-2025 WisFaq