Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vergelijking met machten oplossen

Ik heb de volgende som:

6x+1= 3x-1

zelf kom ik tot:
6x · 61 = 3x · Ö3
6x/3x = Ö3/6
2x = Ö3/6
en hier loop ik dan vast.
Ik denk dat ik dan 2log(Ö3/6) moet doen om x uit te rekenen maar dat is slechts een wilde gok.

Tim
Student hbo - zondag 11 november 2007

Antwoord

Zo wild is je gok niet hoor, want in feite los je het goed op. De enige verschrijving is het getal Ö3. Als je de macht van 3 splitst in 3x en 3-1, dan is dat laatste getal een andere schrijfwijze voor 1/3.

MBL

MBL
zondag 11 november 2007

©2001-2024 WisFaq