Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52965 

Re: De assenstelsel

euhh..meneer Oscar ik snap het nog steeds niet zo goed ik weet niet hoe je zegmaar een cordinaat kan maken met behulp van dat plaatje ik keek nog eens naar de beantwoorde vraag die u mij heeft gestuurd maar ik snap het toch nog steeds niet kunt u mij de y-as en dex-as nog eens uitleggen...sorry dat ik zo lastig ben met vragen afz. Tannaz

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 11 november 2007

Antwoord

OK, laten we dan maar eens bij het beginnen.

Een opdracht die je kunt krijgen is: Geef de coordinaten van punt B.
Voor de x-coordinaat trek je een vertikale lijn van het punt naar de x-as. Het getal bij het snijpunt is de x-coordinaat. Bij het bovenstaande plaatje vind je: x=-31/2.
Voor de y-coordiaat trek je een horizontale lijn naar de y-as. Het getal dat bij dit snijpunt hoort is de y-coordinaat. Je vindt: y=4.

Je kunt ook de omgekeerde opdracht krijgen. B.v. teken een punt met x=2 en y=4. Je zoekt nu op de x-as het getal 2 op en trekt vandaar een lijn recht naar boven. Vervolgens zoek je op de y-as het getal 4 op en tekent van daar een lijn naar rechts. Op te plek waar de twee lijnen elkaar snijden teken je het punt.

Tot zover duidelijk? Wat is dan je volgende vraag?

Groet. Oscar

os
maandag 12 november 2007

©2001-2024 WisFaq