Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursievergelijking rekenmachine

hallo,

ik heb over een week examen wiskunde en ik snap iets totaal niet. je hoort een recursievergelijking in je rekenmachine te kunnen zetten..

nou heb ik bijv:
Un+1 = 10 · Un + 4 met U1=2
nou snap ik zelf ook dat ik het in mijn GR als volgt moet zetten --

nMin = 1
U(n) = 10 · U(n-1) + 4
U(nMin) = 2

maar.. als ik de volgende sommen op dezelfde manier aanpakt, klopt het niet meer.. wat doe ik fout?

Un+1 = 0,5 · Un met U4 = 6

Ik dacht dus:

nMin = 4
u(n) = 0,5 · U(n-1)
U(nMin) = 6

Maar het klopt niet met het antwoordenboekje (de tabel)

En ook bij deze:

K(t+1) = 1 : K(t) + 3 met K(0) = -0,5 daar maak ik van:
Un+1 = 1 : Un + 3 met U(0) = -0,5

dus:

nMin = 0
U(n) = 1 : U(n-1) + 3
U(nMin) = -0,5

Maar de tabel die ik hierbij krijg, klopt ook weer niet

Wat doe ik fout bij die laatste 2 sommen wat ik bij de eerste som wel goed doe?

Alvast erg bedankt

Marisk
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 november 2007

Antwoord

Hoi Mariska,

Je aanpak ziet er niet verkeerd uit. Het antwoordenboek klopt niet altijd. Ik zou zeggen, laat eens zien watvoor antwoord je krijgt (b.v. hoe ziet de tabel van u(n) eruit?) en wat het antwoordenboek zegt. Dan kunnen we zien wie er gelijk heeft.

Groet. Oscar

os
zaterdag 10 november 2007

 Re: Recursievergelijking rekenmachine 

©2001-2024 WisFaq