\require{AMSmath} Taylor reeks benadering Hallo, Ik zit met de volgende vraag. Ik heb een Taylorreeksbenadering: f(x+h) = f(x) + hf'(x) + h^2/2! f''(x) en vraag me af hoe dit is afgeleid. Als ik namelijk zelf dit wil afleiden krijg ik een ander antwoord. Om dit af te leiden stel ik x+ h = a en dan bereken ik de taylor reeks. en krijg dan f(x+h) = f(x+h) + h'f(x+h+ + h^2/2! f''(x+h) + ... wat dus iets anders is. Ik hoop dat julie me kunnen helpen, vriendelijke groet, Pieter Pieter Student universiteit - zaterdag 10 november 2007 Antwoord Ik veronderstel dat je vertrekt van de stelling in de vorm f(x) = f(a) + (x-a)f'(a) + ... Pas dan de stelling toe met x-x+h en a-x cl zaterdag 10 november 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik zit met de volgende vraag. Ik heb een Taylorreeksbenadering: f(x+h) = f(x) + hf'(x) + h^2/2! f''(x) en vraag me af hoe dit is afgeleid. Als ik namelijk zelf dit wil afleiden krijg ik een ander antwoord. Om dit af te leiden stel ik x+ h = a en dan bereken ik de taylor reeks. en krijg dan f(x+h) = f(x+h) + h'f(x+h+ + h^2/2! f''(x+h) + ... wat dus iets anders is. Ik hoop dat julie me kunnen helpen, vriendelijke groet, Pieter Pieter Student universiteit - zaterdag 10 november 2007
Pieter Student universiteit - zaterdag 10 november 2007
Ik veronderstel dat je vertrekt van de stelling in de vorm f(x) = f(a) + (x-a)f'(a) + ... Pas dan de stelling toe met x-x+h en a-x cl zaterdag 10 november 2007
cl zaterdag 10 november 2007
©2001-2025 WisFaq