\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 52935 Re: Gelijkvormige driehoeken Bedankt nu heb je dan een driehoek met de zijde x die gelijkvormig is met de driehoek met zijde x+2 en je hebt een driehoek met zijde x+2 en een gelijkvormige daarmee met zijde x + 5 de verhouding van de eerste twee is x+2/x en van de tweede twee: x+2/x+5 Deze kan je toch niet aan elkaar gelijkstellen?. Maar hoe moet ik nu verder. Bedankt alvast voor het helpen. Yonne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 november 2007 Antwoord dag Yonne, Nee, die kun je inderdaad niet aan elkaar gelijkstellen. Maar je bent er bijna: x/SC = x+2/SE en ook x+2/SC = x+5/SE Dus: x/x+2 = x+2/x+5 en dan kun je x uitrekenen. groet, Anneke vrijdag 9 november 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt nu heb je dan een driehoek met de zijde x die gelijkvormig is met de driehoek met zijde x+2 en je hebt een driehoek met zijde x+2 en een gelijkvormige daarmee met zijde x + 5 de verhouding van de eerste twee is x+2/x en van de tweede twee: x+2/x+5 Deze kan je toch niet aan elkaar gelijkstellen?. Maar hoe moet ik nu verder. Bedankt alvast voor het helpen. Yonne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 november 2007
Yonne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 november 2007
dag Yonne, Nee, die kun je inderdaad niet aan elkaar gelijkstellen. Maar je bent er bijna: x/SC = x+2/SE en ook x+2/SC = x+5/SE Dus: x/x+2 = x+2/x+5 en dan kun je x uitrekenen. groet, Anneke vrijdag 9 november 2007
Anneke vrijdag 9 november 2007
©2001-2024 WisFaq