Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie aantonen

Toon aan: sin21/2x=1/2-1/2cosx

sin21/2x=1-cos21/2x (Want: sin2x+cos2x=1)
=1-1/2cos2x-1 (Want: cos 2x= 2cos2x-1)
=....(Vanaf hier loop ik vast)

hoe moet ik nu verder gaan om 1/2-1/2cosx eruit te krijgen?

bvd. Reinier

Reinie
Student hbo - donderdag 8 november 2007

Antwoord

Uit cos(2x)=2cos2x-1 volgt 2cos2x=cos2x+1, dus cos2x=1/2cos(2x)+1/2,
Dus cos2(1/2x)=1/2cos(x)+1/2
Dus sin2(1/2x)=1-cos2(1/2x)=1-(1/2cos(x)+1/2)=1-1/2cos(x)-1/2=1/2-1/2cos(x)

hk
donderdag 8 november 2007

©2001-2025 WisFaq