Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29689 

Re: Re: Re: Re: Coördinaten en kubus

Ik heb nog steeds een vraag over 3 gegeven heeltallige hoekpunten die niet in één vlak liggen. Stel je hebt een kubus OABC DEFG met gegeven O = (0,0,0) en B = (10,7,1) en H = (5,2,11). Dan vormen deze 3 punten een gelijkzijdige driehoek in de kubus met zijde telkens Ö150.
Hoe kun je nou de coordinaten berekenen van de overige punten?

Lennar
Student hbo - zondag 4 november 2007

Antwoord

dag Lennart,

Ik vermoed dat je met H bedoelt: G.
Verder liggen 3 punten altijd in één vlak.
Maar je bedoelt misschien dat de drie genoemde hoekpunten niet in één zijvlak van de kubus liggen.
Ik geef wat hints.
Kun je uit de gegeven coördinaten de lengte van de ribbe van de kubus berekenen?
Zie je dat de vector CE (een lichaamsdiagonaal) loodrecht staat op de gelijkzijdige driehoek OBG, en door het zwaartepunt van deze driehoek gaat?
Kun je de parametervergelijking van de lijn door C en E hiermee opstellen?
Hoever ligt O van C af?
Probeer het eens. Als het niet lukt, dan kun je nogmaals reageren.
succes,

Anneke
zondag 4 november 2007

©2001-2024 WisFaq