Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kritische punten van functie van 2 variabelen

Hallo,

Gegeven is de functie:
f(x,y)=2sin(x)cos(y) + cos(x)sin(y)
...en ik moet de kritische punten bepalen en deze classificeren.

Ik bepaal daartoe eerst de partiele afgeleiden:
fx = 2cos(x)cos(y)-sin(x)sin(y)
fy = -2sin(x)sin(y)+cos(x)cos(y)

Nu wil ik oplossen fx = 0 en fy = 0 om de kritische punten te vinden alleen lukt me dit niet vanwege die sinussen en cosinussen die ik niet goed tegelijk 0 kan krijgen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Herman
Student universiteit - zaterdag 3 november 2007

Antwoord

't Viel mee:

q52845img1.gif

Lukt dat zo?

WvR
zaterdag 3 november 2007

©2001-2024 WisFaq