Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

2log5^x-2=x
(x-2)2log5=x
x2log5-22log5=x
x(2log5-1)=22log5
x=22log5/2log/5-1 x=2/-1/2log5 x=-22log5 vereenvoudigen naar grondtal 10 x=-2 log5/log2 x= -4,6438
Is deze oplossing correct ? Dank u bij voorbaat. Michel

Michel
Iets anders - vrijdag 2 november 2007

Antwoord

Je notatie is een rommeltje. Bedoel je 2log5x-2? Dan moet je haakjes schrijven! Maar eigenlijk begrijp ik je vraag niet helemaal, want je kunt toch zelf je oplossing controleren door je oplossing in de vergelijking in te vullen?

Je zult zien dat het niet klopt. Wel jammer, want tot het eerste stuk van de laatste regel klopt allemaal nog. Daarna gaat het fout.

q52819img1.gif

Zoiets?

WvR
vrijdag 2 november 2007

©2001-2025 WisFaq