Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

2ln4x-1=3 Opgave
2ln4x=4 stap 1
ln4x=2 stap 2
4x=e2 stap 3 begrijp ik niet ? welke formule ?
Kun je het concreet voorstellen ? Dank bij voorbaat.

Michel
Cursist vavo - donderdag 1 november 2007

Antwoord

Beste Michel,

De (natuurlijke) logaritme is de inverse van de exponentiële, er geldt dus:

y = ex Û ln(y) = x

In jouw voorbeeld is x = 2 en y = 4x. Zie je het dan?

mvg,
Tom

td
donderdag 1 november 2007

©2001-2024 WisFaq