\require{AMSmath} Differentiaal vergelijking:-- juist uitgewerkt?? Hallo, aanstaande maandag heb ik een tentamen wiskunde, vandaar al mijn vragen. Hebben jullie nog wat tijd voor mij? De volgende DV: Y'+2Y=t+4 Ik los deze als volgt op: Stap 1 Bepaal Yhom Y= C*e^-2t Stap 2 Bepaal Ypart Y=t+4 Y= At+B Y'=A Invullen in de DV: A+2(At+B)=1t+4 A+2At+2B=1t+4 Twee vergelijkingen: 2A+0B=1 1A+2B=4 A=1 B=1,5 Y=t+1,5 Stap 3 Samenvoegen Y=Yhom+Ypart =C*e^-2t+t+1,5 Er zijn bij de som geen randvoorwaardes gegeven anders zouden we nog een stap 4 uit kunnen voeren: "Randvoorwaardes toepassen" Heb ik het bovenstaande juist uitgevoerd? alvast bedankt voor jullie antwoordt! gr Edwin Edwin Student hbo - donderdag 1 november 2007 Antwoord Edwin, Klein foutje:2A=1,dus A=1/2.Nu B aanpassen.Verder prima. kn donderdag 1 november 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, aanstaande maandag heb ik een tentamen wiskunde, vandaar al mijn vragen. Hebben jullie nog wat tijd voor mij? De volgende DV: Y'+2Y=t+4 Ik los deze als volgt op: Stap 1 Bepaal Yhom Y= C*e^-2t Stap 2 Bepaal Ypart Y=t+4 Y= At+B Y'=A Invullen in de DV: A+2(At+B)=1t+4 A+2At+2B=1t+4 Twee vergelijkingen: 2A+0B=1 1A+2B=4 A=1 B=1,5 Y=t+1,5 Stap 3 Samenvoegen Y=Yhom+Ypart =C*e^-2t+t+1,5 Er zijn bij de som geen randvoorwaardes gegeven anders zouden we nog een stap 4 uit kunnen voeren: "Randvoorwaardes toepassen" Heb ik het bovenstaande juist uitgevoerd? alvast bedankt voor jullie antwoordt! gr Edwin Edwin Student hbo - donderdag 1 november 2007
Edwin Student hbo - donderdag 1 november 2007
Edwin, Klein foutje:2A=1,dus A=1/2.Nu B aanpassen.Verder prima. kn donderdag 1 november 2007
kn donderdag 1 november 2007
©2001-2024 WisFaq