Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52747 

Re: Logaritmische vergelijkingen

logx4=log4x je vereenvoudigd naar grondtal 10
volgen logformule l2 dit is ok
dan stel je logx4=1/log4x dat begrijp ik niet
log(4)/logx=logx/log4 vraag hoe bepaal de x-waarde
moet je teller linkerlid vergelijken met teller rechterl
x=4 en dan noemerlinkerl met noemer rechterl is ook x=4
is dat correct? wanneer mag je dat doen?

Michel
Student hbo - woensdag 31 oktober 2007

Antwoord

Ik stel niks.
Ik conculdeer dat uit 4log(x)=log(x)/log(4) en xlog(4)=log(4)/log(x) volgt dat 4log(x) en xlog(4) elkaars omgekeerde zijn.

Vervolgens laat ik zien dat je deze hele formule niet nodig hebt om de gegeven vergelijking op te lossen.

hk
woensdag 31 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq