Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking


4 tot exp x + 4 tot exp 2x=17 uitgewerkt
y+ytot exp2 -17=0 x1=-1+1/2√69
x2= -1-1/2√69
4tot exp x=y beide negatief getal vergelijking gaat nt op
Is deze redenering correct ? dank U bij voorbaat

michel
Cursist vavo - woensdag 31 oktober 2007

Antwoord

Beste Michel,
Klopt niet helemaal,
y1=-1/2+1/2·√69 . De andere oplossing van y is negatief en voldoet niet.
x=log(y1)/log(4).

ldr
woensdag 31 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq