Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe reken je een logaritme terug?

Hoe kan je een logaritmisch getal terugrekenen?

Op de rekenmachine is dat duidelijk.Maar ik moet het in een computer programma verwerken.
b.v. 3,56 = 3630,780548 op de rekenmachine.
Hoe bereken je dat?
Bij voorbaat dank.
vr.gr.

J.Muld
Ouder - maandag 29 oktober 2007

Antwoord

Je bedoelt hoe je 'x' berekend als gegeven is dat log(x)=3,56?

Volgens de 1. Rekenregels machten en logaritmen geldt:

L1.
alog b = c $\Leftrightarrow$ ac = b
(a$>$0 en a$\ne$1 en b$>$0)

In dit geval is a=10, dus x=103,56.
Helpt dat?

WvR
maandag 29 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq