To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een andere formule voor 1/tan(x)?

Als het goed is klopt toch 1/tan(x)=1/(1+x2).
Ik kan alleen niet beredeneren waarom, kan iemand voor me aantonen waarom dit geldt?

Gr, en alvast bedankt.

Boy

Boy
Student universiteit - maandag 29 oktober 2007

Antwoord

Iets wat niet waar is natuurlijk moeilijk te bewijzen. Je beweert namelijk dat tan(x) = 1+x2 en dat zo het hele concept van goniometrie een hele boel eenvoudiger maken.

Bedoel je misschien 1/cos2(x) = 1 + tan2(x)? Of D[arctan(x)] = 1/(1+x2) ?

cl
maandag 29 oktober 2007

 Re: Een andere formule voor 1/tan(x)? 

©2001-2025 WisFaq