Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel vergelijking oplossen

Geachte wisfaq,

ik heb een aantal vragen betreft onderstaande stelsel vergelijking:
      k  1  1 | 1
(A|b)=1 k 1 | 1
1 1 k | 1
ik moet bepalen voor welke waarden van k dit stelsel geen oplossing heeft.

De uitwerking van de opdracht ziet er als volg uit:
      k  1  1 | 1       0   1-k  1-k2 |1-k   
(A|b)=1 k 1 | 1 ® 0 k-1 1-k | 0
1 1 k | 1 1 1 k | 1
0   0    2-k2-k |1-k
0 k-1 1-k |0
1 1 k |1
er is slechts een stap dat ik zie, bij de tweede stelsel word rij 3 afgetrokken van rij 2, hierdoor wordt rij 2

0 k-1 1-k |0

kunt u mij uitleggen hoe rij 1 in het tweede stelsel tot stand komt?

0 0 2-k2-k |1-k

in het derde stelsel zou ik zeggen dat rij2 ·-1 bij rij 1 word opgeteld, hierdoor wordt 1-k + 1-k=0, maar hoe men aan 2-k2-k komt begrijp ik ook niet (1-k2 + -1+k=
k2-k ipv 2-k2-k

alsvast bedankt voor de genomen moeite!

mvg

carlos
Student universiteit - maandag 29 oktober 2007

Antwoord

Hallo

Matrix 1:


Bij overgang van matrix 1 naar matrix 2 heeft men
k-maal de derde rij afgetrokken van de eerste rij (R1 - k.R3)
de derde rij afgetrokken van de tweede rij (R2 - R3)

Matrix 2:


Bij overgang van matrix 2 naar matrix 3 heeft men de tweede rij opgeteld bij de eerste rij (R1 + R2)
(Hierbij is 1-k2 + 1-k = 2-k2-k)

Matrix 3:

LL
maandag 29 oktober 2007

 Re: Stelsel vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq