Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52729 

Re: Re: Minimum van functie met 2 variabelen

Hartstikke bedankt! Deze functies begrijp ik nu.
Maar nu probeer ik het met een andere formule:

f(x,y)=2x2+xy+3y2-2x+11y+16
fx=4x+y-2
fy=x+6y=11

Hoe moet ik hier dan de x of y uit de functie wegwerken? Uw truuk van de vorige functie werkt niet. Mag ik ook vermenigvuldigen, delen, optellen, enz.? Toch kom ik er niet uit

Amber
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 oktober 2007

Antwoord

Je krijgt dan nu het stelsel:

4x+y-2=0 |1x|
x+6y+11=0 |4x|

4x+y-2=0 (1)
4x+24y+44=0 (2)

(2)-(1) geeft:

23y+46=0
4x+y-2=0

y=-2
x=1

Stationair punt (1,-2)

...en ja je mag met een vergelijking van alles doen...

WvR
maandag 29 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq