Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Determinant bereken met behulp van Laplace methode

In mijn lesboek staat wel een uitleg van de methode van Laplace. Alleen deze is erg onduidelijk. Ik heb hem 2,5 uur gebestudeerd en was nog niets wijzer. Dus ik hoop dat er iemand is die mij een duidelijke uitleg kan geven.
Alvast bedankt!!

De vraag is als volgt:

Bereken de waarde van de determinant met vier rijen met behulp van de ontwikkeling stelling van Laplace.
          1  0  3  4
-2 1 0 3
Det A = 1 4 1 5
0 2 2 0
Aanwijzing: ontwikkel naar de rij of kolom die de meeste nullen bevat. Het antwoord is:
                    5  1  4        2  1  4
det A = - (-5) . 7 0 -3 + 3 . 1 0 -3 = 664
3 4 5 9 4 5
Alvast bedankt voor de hulp.
Mvg

jeffre
Student hbo - zondag 28 oktober 2007

Antwoord

Hallo Jeffrey

Volgens mij heeft je antwoord betrekking op een geheel andere matrix.
Vermits de vierde rij de meeste nullen bevat, kun je best ontwikkelen naar deze rij.
Je bekomt dan :
0 + 2.(28) - 2.(-43) + 0 = 142

LL
zondag 28 oktober 2007

 Re: Determinant bereken met behulp van Laplace methode 

©2001-2024 WisFaq