Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren

Hoe primitiveer je f(x)=sin3x ? Ik weet dat: sinx -- -cosx

sara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 oktober 2007

Antwoord

De primitieve zal iets worden als F(x)=-cos(3x). De afgeleide van F(x)=-cos(3x) is echter F'(x)=sin(3x)·3 of ook F'(x)=3sin(3x) vanwege de kettingregel. Dus neem F(x)=-1/3cos(3x) en dan komt het goed...

Zie ook 2. Substitutiemethode

WvR
zondag 28 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq