Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52687 

Re: Integreren van een e-macht

Hier mijn uitwerking (na de stapjes van u):
(sorry ik kan al die speciale tekens niet vinden!)

= (1/3)[xe^(3x)] - (1/3)òe^(3x)
= (1/9)[xe^(3x)-e^(3x)]
(nu de waardes invullen)
=(1/9) ((1*e3-e3)-(0*1+1)
=(1/9)+1
Zie hier mijn foute antwoord!
fijn dat u me helpt!

Amber
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 oktober 2007

Antwoord

Beste Amber,

Hoe kom je aan "(1/9)[xe^(3x)-e^(3x)]"? Als je een factor 1/9 buiten brengt, krijg je in de eerste term een factor 3:

(1/9)[3xe^(3x)-e^(3x)] = e^(3x)/9*(3x-1)

In 1 is dit 2e^3/9 en in 0 geeft het -1/9.

mvg,
Tom

td
zaterdag 27 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq