\require{AMSmath} Gebroken getal (binaire) Hallo, Hoe bepaal ik het decimale quivalent van het gebroken getal 11110.101 (bin) ? Dennis Student hbo - donderdag 25 oktober 2007 Antwoord 11110.101 betekent 2^4+2^3+2^2+2^1+2^(-1)+2^(-3), dus 16+8+4+2+1/2+1/8=305/8= 30.625 hk donderdag 25 oktober 2007 Re: Gebroken getal (binaire) ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Hoe bepaal ik het decimale quivalent van het gebroken getal 11110.101 (bin) ? Dennis Student hbo - donderdag 25 oktober 2007
Dennis Student hbo - donderdag 25 oktober 2007
11110.101 betekent 2^4+2^3+2^2+2^1+2^(-1)+2^(-3), dus 16+8+4+2+1/2+1/8=305/8= 30.625 hk donderdag 25 oktober 2007
hk donderdag 25 oktober 2007
©2001-2025 WisFaq