\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 52667 Re: Worteltruc En wat doet die worteltruc dan precies - ik weet niet hoe die moet? ronald Student universiteit - woensdag 24 oktober 2007 Antwoord In de teller heb je iets van de vorm (a-b).(a+b) = a2-b2 Toegepast op je teller wordt dit dan : (x2+7x) - (x2+2x) = 5x Je hebt dus lim x$\to\infty$ 5x/(√(x2+7x)+√(x2+2x)) = lim x$\to\infty$ 5x/(√x2+√x2) = lim x$\to\infty$ 5x/2x = 5/2 LL woensdag 24 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
En wat doet die worteltruc dan precies - ik weet niet hoe die moet? ronald Student universiteit - woensdag 24 oktober 2007
ronald Student universiteit - woensdag 24 oktober 2007
In de teller heb je iets van de vorm (a-b).(a+b) = a2-b2 Toegepast op je teller wordt dit dan : (x2+7x) - (x2+2x) = 5x Je hebt dus lim x$\to\infty$ 5x/(√(x2+7x)+√(x2+2x)) = lim x$\to\infty$ 5x/(√x2+√x2) = lim x$\to\infty$ 5x/2x = 5/2 LL woensdag 24 oktober 2007
LL woensdag 24 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq