Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52645 

Re: Formule voor rij aantonen

Hallo,

Inderdaad is u2 gelijk aan 2-2e. Ik zie alleen niet in hoe ik die drie waarden:

u0 = 1-e
u1 = 1
u2 = 2 - e

Kan koppelen aan pn en qn ...Wat bedoelt u precies met 'op grond van de theorie gelijk zijn aan pn - e·qn'

Emily

Emily
Student universiteit - dinsdag 23 oktober 2007

Antwoord

Er geldt u0=p0-e·q0 en u1=p1-e·q1 en u2=p2-e·q2. Nu geldt u3 = u2+u1 = p2-e·q2+p1-e·q1 = p2+p1-e·(q2+q1) = p3-e·q3. Met inductie bewijs je zo dat un=pn-e·qn voor elke n

kphart
woensdag 31 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq