\require{AMSmath} Snijpunten gebroken lineaire functie ik wil graag de snijpunten berekenen van de grafieken van de volgende functies f en g:f(x)=8/(x+3)g(x)=2xIk weet wel hoe ik het van twee tweedegraadsfuncties moet doen. Maar het lukt me niet met gebroken lineaire functies.Wat ik geprobeerd heb is het volgende|: eerst stel ik de functies aan elkaar gelijk:8/(x+3)=2x...maar vervolgens weet ik niet hoe ik de x kan berekenen... :( Mitche Student universiteit - dinsdag 23 oktober 2007 Antwoord 8 = 2x(x+3)2x2+6x-8=0x2+3x-4=0en je vindt x=-4 en x=1 en voor beide geldt x $\ne$ -3 LL dinsdag 23 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik wil graag de snijpunten berekenen van de grafieken van de volgende functies f en g:f(x)=8/(x+3)g(x)=2xIk weet wel hoe ik het van twee tweedegraadsfuncties moet doen. Maar het lukt me niet met gebroken lineaire functies.Wat ik geprobeerd heb is het volgende|: eerst stel ik de functies aan elkaar gelijk:8/(x+3)=2x...maar vervolgens weet ik niet hoe ik de x kan berekenen... :( Mitche Student universiteit - dinsdag 23 oktober 2007
Mitche Student universiteit - dinsdag 23 oktober 2007
8 = 2x(x+3)2x2+6x-8=0x2+3x-4=0en je vindt x=-4 en x=1 en voor beide geldt x $\ne$ -3 LL dinsdag 23 oktober 2007
LL dinsdag 23 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq