Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Hoi wisfaq,

ik heb de volgende vraag.

We hebben twee type weerstanden

Type A: weerstand is verdeeld als N(100,22)
Type B: weerstand is verdeeld als N(50,1.32)

Weerstand A en weerstand B worden in serie geschakeld (dus de totale weerstand is dan gelijk aan de som van de weerstanden). Wat is de kans dat de weerstand van het nieuwe element tussen 150 en 151.4 Ohm ligt.

Pieter

Pieter
Student hbo - zaterdag 20 oktober 2007

Antwoord

Neem S=A+B dan geldt (als A en B onafhankelijk zijn) dat:

E(S)=E(A)+E(B)
s2(S)=s2(A)+s2(B)

A~N(100,2) en B~N(50,1.3)
E(S)=150
s2(S)=22+1.32=5.69
S~(150,Ö5.69)

Met een tabel of GR geeft dit:
P(150x151.4)=0.193

Zie Passingsprobleem

WvR
zondag 21 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq