Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52581 

Re: Tweede afgeleide is nul en het teken verspringt niet

Nochtans, als ik de vgl intik met een wisk programma en uitteken lijkt het alsof er een lineair gedeelte inzit.

jan
3de graad ASO - zaterdag 20 oktober 2007

Antwoord

Beste Jan,

Een echt lineair gedeelte heb je toch niet, de functie is immers van de vierde graad. Je kunt de raaklijn van de functie bij x = -1 tekenen en dan zie je inderdaad dat die benadering vrij goed is. De tweede afgeleide (een maat voor de kromming) is in x = -1 immers 0, maar is alweer verschillend van 0 van zodra je niet meer in x = -1 zit.

mvg,
Tom

td
zaterdag 20 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq