\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 52587 Re: Re: Re: Vraag VWO Als ik dat uitwerk krijg ik(a4+b2+4a2b+4a3Öb+4abÖb+2a2b)/16maar nu kan ik het rationale en irrationale deel niet meer van elkaar scheiden. Wat nu gedaan? Kevin 3de graad ASO - vrijdag 19 oktober 2007 Antwoord Hoezo niet? Alles waar geen Öb inkomt is rationaal aangezien a en b natuurlijke getallen zijn.1) Uit de vergelijking haal je dat x4 = 1/2(47 +/- 21Ö5)2) Uit het gegeven haal je dat x4 = (a4+6a2b+b2)/16 + (4a3+4ab)Öb/16Leid hier nu af dat b=5 en a=3.PS: Merk op dat je uit pÖr = sÖt niet kan afleiden dat p=s en r=t... cl vrijdag 19 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik dat uitwerk krijg ik(a4+b2+4a2b+4a3Öb+4abÖb+2a2b)/16maar nu kan ik het rationale en irrationale deel niet meer van elkaar scheiden. Wat nu gedaan? Kevin 3de graad ASO - vrijdag 19 oktober 2007
Kevin 3de graad ASO - vrijdag 19 oktober 2007
Hoezo niet? Alles waar geen Öb inkomt is rationaal aangezien a en b natuurlijke getallen zijn.1) Uit de vergelijking haal je dat x4 = 1/2(47 +/- 21Ö5)2) Uit het gegeven haal je dat x4 = (a4+6a2b+b2)/16 + (4a3+4ab)Öb/16Leid hier nu af dat b=5 en a=3.PS: Merk op dat je uit pÖr = sÖt niet kan afleiden dat p=s en r=t... cl vrijdag 19 oktober 2007
cl vrijdag 19 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq