Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Doorsnede in regelmatig achtvlak

E.ABCD.F is een regelmatig achtvlak met ribbe 5.
O is het snijpunt van AC en BD.
G is het midden van EC
P is het midden van OF
a. Construeer de doorsnede van dit achtvlak met het vlak door de punten B, G en P.
b. Construeer de doorsnede van dit achtvlak met het vlak door de punten G, D en O.

Mijn uitwerkingen tot nu toe:
a. K = AF Ç GP
L = DF Ç BP
...??
b. M = AF Ç GO
Doorsnede = MBGD
Is dit correct?

Wie wil me verder helpen??
Bij voorbaat dank!

Tjen
Student hbo - vrijdag 19 oktober 2007

Antwoord

Dag Tjen,
a)Vlak door B,G en P.
KL is dan de snijlijn met vlak ADF en BK is de snijlijn met vlak ABF.
BG is de snijlijn met vlak EBC.
Trek nu KG. Deze snijdt AC in N.
Trek een lijn door BN. Deze snijdt DC in M.
Nu is MG de snijlijn met DCE en ML de snijlijn met DCF.
q52576img1.gif

b)Lijkt me helemaal goed.

ldr
vrijdag 19 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq