\require{AMSmath} Taylor-Maclaurin Bewijs: de veelterm f(x) is deelbaar door (x-a)3 Ûf(a)=f'(a)=f''(a)=0 Tom 3de graad ASO - donderdag 18 oktober 2007 Antwoord Veronderstel f(x)=(x-a)3·g(x) met g een veelterm functie. Dan f(a)=(a-a)3·g(x)=0·g(x)=0. f '(x)=3(x-a)2·g(x)+(x-a)3·g'(x). f '(a)=3·0·g(x)+0·g'(x)=0+0=0. Bereken nu zelf f ''(x) en controleer dat f''(a)=0. hk donderdag 18 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs: de veelterm f(x) is deelbaar door (x-a)3 Ûf(a)=f'(a)=f''(a)=0 Tom 3de graad ASO - donderdag 18 oktober 2007
Tom 3de graad ASO - donderdag 18 oktober 2007
Veronderstel f(x)=(x-a)3·g(x) met g een veelterm functie. Dan f(a)=(a-a)3·g(x)=0·g(x)=0. f '(x)=3(x-a)2·g(x)+(x-a)3·g'(x). f '(a)=3·0·g(x)+0·g'(x)=0+0=0. Bereken nu zelf f ''(x) en controleer dat f''(a)=0. hk donderdag 18 oktober 2007
hk donderdag 18 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq