Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52535 

Re: Lijn construeren

Sorry, ik kom er nog niet helemaal uit. Ik heb die 2 vlakken getekend.
Y=(ACÇBD)
M=(CGÇlijn door Y//s)
Vlak 2=BDM
De 2 overeenkomstige punten zijn B en X.
X=(YMÇHG)
x=BT (gevr. lijn)

S=(AHÇx)
T=B

Dit is mijn uitwerking, maar in het antwoordenboek staat heel iets anders:
EC^AF (kubus!) en EC in ACG
X=ACÇBD
Y=AEÇde lijn door X//EC
XY^AF, XY snijdt BD in X
S=AHÇDY
T=de lijn door S//XY
ST is de gevraagde lijn.

Wat doe ik verkeerd??

Alvast weer bedankt!

Tjen
Student hbo - woensdag 17 oktober 2007

Antwoord

Voor zover ik het nog kan volgen, is M niets anders dan het midden van CG. Maar de lijnen YM en HG laat jij snijden in een punt X. Maar dat zijn toch helemaal geen snijdende lijnen?
Ook je laatste regel lijkt me vreemd. Blijkbaar is T = B en twee regels daarboven schrijf je dat x = BT. Maar dan krijg je met T = B wel een vreemde 'lijn' x.
De oplossing van het antwoordmodel lijkt me helemaal o.k.

MBL

MBL
woensdag 17 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq