\require{AMSmath} Primitieve van hyperbolische functie Hallo, Ik was bezig met de volgende integraal op te lossen: òsinh(x)cosh(x) Zo heb ik het gedaan: sinh(x)cosh(x)= = 1/2(e^x-e^(-x))*1/2(e^x+e^(-x))= = 1/4(e^(2x)-e^(-2x)) ò1/4(e^(2x)-e^(-2x))= = 1/8(e^(2x)+e^(-2x)) Volgens het primitieveer programma van deze site zou er dit uit moeten komen: òsinh(x)cosh(x)= = 1/2(cosh(x))^2 = 1/2(1/2(e^x+e^(-x))^2) = 1/2(1/4(e^(2x)+2e^0+e^(-2x) = 1/8(e^(2x)+e^(-2x)+2) De fout zit hem dus in die +2, zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de fout in ben gegaan?? Bij voorbaat dank Erno Student universiteit - dinsdag 16 oktober 2007 Antwoord Dat scheelt dus een constante. Maar zoals je weet als F(x) een primitieve is van f(x) dan is F(x)+c ook een primitieve van f(x). hk dinsdag 16 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik was bezig met de volgende integraal op te lossen: òsinh(x)cosh(x) Zo heb ik het gedaan: sinh(x)cosh(x)= = 1/2(e^x-e^(-x))*1/2(e^x+e^(-x))= = 1/4(e^(2x)-e^(-2x)) ò1/4(e^(2x)-e^(-2x))= = 1/8(e^(2x)+e^(-2x)) Volgens het primitieveer programma van deze site zou er dit uit moeten komen: òsinh(x)cosh(x)= = 1/2(cosh(x))^2 = 1/2(1/2(e^x+e^(-x))^2) = 1/2(1/4(e^(2x)+2e^0+e^(-2x) = 1/8(e^(2x)+e^(-2x)+2) De fout zit hem dus in die +2, zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de fout in ben gegaan?? Bij voorbaat dank Erno Student universiteit - dinsdag 16 oktober 2007
Erno Student universiteit - dinsdag 16 oktober 2007
Dat scheelt dus een constante. Maar zoals je weet als F(x) een primitieve is van f(x) dan is F(x)+c ook een primitieve van f(x). hk dinsdag 16 oktober 2007
hk dinsdag 16 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq