Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24255 

Re: Ingeschreven cirkel in een driehoek


Hoek DBS = 1/2B
AB/sin(S) = AS/sin(1/2B)= BS/sin(1/2A)
Hoe kan ik hoek S uitdrukken in hoek C?
Kunt u mij zeggen hoe ik bewijs dat:
BS = AB · sin(1/2A) / sin(1/2(A+B))

Volgens mijn berekening is BS=AS·sin(1/2A)/sin(1/2B).
Welke BS is GOED berekend?

Groet ,
Herman.

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2007

Antwoord

Beste Herman,

Ik houd het even bij een hint: hoeken S, 1/2B en 1/2C zijn samen de hoeken van een driehoek, dus 180°. En tegelijkertijd zijn 1/2A, 1/2B en 1/2C samen de helft van de hoekensom van een driehoek.

Succes.

FvL
woensdag 17 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq