Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen door een breuk

Ik kom absoluut niet uit het volgende:

Gasverbruik:
energieverbruik = 60.46 kWh
gasverbruik = 9.5 kW/m3

60.46/9.5=6.36 m3/h

Nu wil ik graag een antwoord met ...m3/h (gasverbruik per uur) maar ik weet niet of ik het zo goed doe..

Kloppen de eenheden etc?

Jan Sw
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2007

Antwoord

Hoi Jan,

Een eerste opmerking: Dit is geen natuurkundige site. We willen gerust antwoorden op vragen die met wiskunde te maken hebben zoals het eerste deel van je vraag. Maar de eenheden kunnen we niet controleren omdat ze weinig of niets met wiskunde te maken hebben.

Ik zal ze toch maar even verbeteren want anders is heel je oefening fout.

Het energieverbruik hoort uitgedrukt te worden in kW en het gasverbruik in kWh/m3. Om de eenheid m3/h te verkrijgen zit je wel goed. Immers als we de eenheden delen door elkaar krijgen we kW/(kWh/m3)=kW*(m3/kWh) nu kan je de kW schrappen en blijft er over m3/h.

Kevin
dinsdag 16 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq