Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel van 3 onbekende en 3 vergelijkingen oplossen

a + b + c = -3
a - b + c = 5
4a + b = 0

Hoe kan men dit oplossen zonder de substitutiemethode

Jan Pe
Ouder - maandag 15 oktober 2007

Antwoord

Met de eliminatiemethode:

Als de bovenste twee vergelijkingen van elkaar worden afgetrokken (a-a=0 b-(-b)=2b c-c=0 -3-5=-8) blijft er over: 2b=-8 dus b=-4
Voor de derde vergelijking geldt dan: 4a+(-4)=0 waaruit volgt dat a=1
c berekenen is dan geen enkel probleem meer.

vr groet

pl
maandag 15 oktober 2007

 Re: Stelsel van 3 onbekende en 3 vergelijkingen oplossen 

©2001-2024 WisFaq