Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52506 

Re: Som/product tweedegraadsvergelijkingen

Hartelijk bedankt, Oscar
Van onze leerkracht moeten we deze oefening met de abc-formule oplossen. Ik begrijp het als je niet zou willen antwoorden ... maar het zou toch wel heeel lief van jou zijn...

Met vriendelijke groeten, Alexandros

Alexan
2de graad ASO - zondag 14 oktober 2007

Antwoord

Hoi Alexandros. Bij nader inzien zie ik dat het toch ingewikkelder is. Dan heb je inderdaad de abc-formule nodig.

a = 4
b = 36
c = m
D = b2-4ac = 362-16m
x1 = ( -b + √D ) / 2a
x2 = ( -b - √D ) / 2a

Er moeten twee oplossingen zijn.
Daarvoor moet D positief zijn.
Dwz: 16m $<$ 362

x2 is dan altijd negtief
maar x1 moet ook negatief zijn.
Daarvoor moet gelden D$<$b2. Dat
geeft je een tweede voorwaarde voor m.

Lukt het zo? Vertel anders even wat er wel of niet duidelijk is.
Groet. Oscar

os
zondag 14 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq