Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verband tussen binair en hexadecimaal?

Wat is het verband tussen het binaire stelsel en het hexadecimale stelsel als je bijvoorbeeld kijkt naar:
10011101=9D
(Bovenstaande getallen zijn gelijk aan elkaar, bij beiden komt er 157 uit)

Zizi
Student universiteit - zaterdag 13 oktober 2007

Antwoord

Er geldt:
(1001)2=(9)16
(1101)2=(D)16
Zodat:
(10011101)2=(9D)16
En dat is wel bijzonder...
Denk je ook niet?

Zie ook:

WvR
zaterdag 13 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq