Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Start- en richtingsgetal

Kunt u mij vertellen wat het verschil is tusen het start- en richtingsgetal? ik moet namelijk een werkstruk over formules schrijven! dank u wel!

Lotte
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 november 2002

Antwoord

Als de vergelijking (= formule) gegeven is in de vorm y = a.x + b dan heet a het richtingsgetal (of de richtingscoëfficiënt of het hellingsgetal) en b wordt wel het startgetal of het begingetal genoemd.

Als je namelijk x = 0 in de formule invult, dan komt er b uit. De grafiek snijdt de y-as dus in (0,b) en dat wordt wel als het beginpunt ervaren. Onzin natuurlijk: een lijn begint of eindigt nergens.

MBL
vrijdag 8 november 2002

©2001-2024 WisFaq