Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tyrannosaurus loopsnelheid

Dag Wisfaq team,
Een tyrannosaurus heeft een stapgrootte van
: s= 3,7 meter/sec en een heuphoogte h= 4,1 meter.
Bereken de loopsnelheid in KM/uur als de formule luidt:

1.28v^6= (s^10).(h^-6.96)
v^6=(3,7^10).(4,1^-6,96)
dus v^6= (3,7^10).(4,1^-6,96) en na calculatorwerk:
v=3,4 m/sec en 12,24 km /uur (dus 3,4 *60*60)
Wat is er nu juist?

Ik kom uit op 3,4 m/sec en 12,24 km uur.
Het antwoordregister geeft 5,95 km/uur....
Vriendelijke groeten en gaarne een antwoord aub,

Rik Le
Ouder - woensdag 10 oktober 2007

Antwoord

Volgens mij:
1.28v^6=(3,7^10).(4,1^-6,96)=26.12..
v^6=26.12.../1.28=20.409..
v=(20.409..)^(1/6)=1.653
Vermenigvuldigen met 60*60/1000 levert: 5.95 km/h

hk
woensdag 10 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq