Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Indifferentiekromme

Bepaal de waarden van de budget I waarvoor de budgetlijn raakt aan de indifferentiekromme bij de U-waarde 2.

Nuts functie consument is gegeven door U (x,y)=x2y.
Budgetlijn door de vergelijking 4x+y=I.

Ik kan zelf de indifferentie kromme bepalen namelijk y=u/x2.
I*k weet alleen niet hoe ik de waarde van buget I moet bepalen. Ik dacht door te substitueren maar ik ben er na 2 dagen nog steeds niet uit.

Bedankt!!

Ardava
Student universiteit - woensdag 10 oktober 2007

Antwoord

Ardavan,
Uit y=2/x2 volgt dat dy/dx=-4/x3= -4(r.c.van de budgetlijn).Dus x=1,zodat
U(1,y)=y=2 en je bent er.

kn
woensdag 10 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq