Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52416 

Re: Papierbalen

Hoezo is 2/(1,5h2) hetzelfde als 4/(3h2)? En wat bedoelen ze met 10 cm overlap?

Verder zou ik niet uit deze oplossing kunnen komen!

Help me , please!! Ik zou jullie erg dankbaar zijn!!
Maar niet alleen voor het antwoord, maar ook HOE jullie tot het antwoord zijn gekomen!!

Dan weet ik dat voor een volgende keer!

Hugo F
Student hbo - woensdag 10 oktober 2007

Antwoord

Hugo,

2/(1,5h2)=4/(3h2). Ik heb gewoon boven en onder de deelstreep met 2 vermenigvuldigd om dat kommagetal (1,5) kwijt te raken.
De ijzeren banden zijn steeds 0,1 meter (10 cm) langer dan de omtrek van de baal.

Even een plaatje zoals ik me de situatie voorstel:
q52421img1.gif
De rode lijnen zijn de ijzeren banden.
Ik heb er drie op de derde manier om de baal gelegd en een op manier twee (zie vorig antwoord).
Ik weet niet wat de bedoeling is!
Nu is de totale lengte van de ijzeren banden:
3×2(b+h)+2(l+h)+0,4=6{4/(3h2)+h}+2(1,5h+h)+0,4=
=8/h2+6h+5h+0,4=8/h2+11h+0,4
Hiervan zoeken we het minimum.
Differentieren geeft:
-16/h3+11=0
Dus 16/h3=11
h=3Ö(16/11)1,13 meter.
Dan is de lengte 1,70 meter en de breedte 1,04 meter.

Zo duidelijk?
Als de banden anders om de balen moeten kan je het nu denk ik zelf berekenen!

ldr
woensdag 10 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq