Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kan ik iets bewijzen als er meerdere onbekenden zijn?

fp(x) = Ö(p2 - x2)
de inhoud van het omwentelingslichaam is 9/4p
hoe kan ik zoiets bewijzen, je kan toch pas zoiets doen als je 1 van de twee variabelen weet?

0òp p (Ö(p2 - x2))2 = p(p2 - x2)

als ik f gelijk stel aan 0 kom ik op x = p, maar dan komt het niet uit

erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 oktober 2007

Antwoord

Als ik het goed bekijk valt er niet zo zeer iets te bewijzen dan wel te berekenen. Je hebt een functie (zie boven met parameter p) en de inhoud van het omwentelingslichaam (met x=0..p) is gelijk aan 9/4p. Met die gegevens kan je de waarde van p berekenen:

q52396img1.gif

Ik neem dat dit dan de bedoeling was. Of niet?

WvR
maandag 8 oktober 2007

 Re: Hoe kan ik iets bewijzen als er meerdere onbekenden zijn? 

©2001-2024 WisFaq