Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Somrij van een recursieve formule

Hallo,

ik heb een rekenmachine van Texas en weet niet hoe je een somrij van een recursieve formule met deze rekenmachine kan berekenen. Met een directe formule weet ik het wel, bijv cumsum(seq(2xn, n, 0, 50, 1))
maar er is zeker geen mogelijkheid een somrij te berekenen van een recursieve formule met seq( ??
Ik weet ook hoe ik de recursieve formule kan invoeren in m'n GR bij u(n)= en u(nMin)= maar dit helpt me ook niet verder...

hoe zit het bijvoorbeeld met de formule u(n+1)=1.04n-1000 met u0=5000
------ u(n)=1.04u(n-1)-1000 met u0=5000
Alvast bedankt voor het antwoorden!

Melani
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 oktober 2007

Antwoord

Maak er gewoon een directe formule bij.
Volgens de formulekaart:
q52385img1.gif

Dan de bovenste, met a=1,04 b=-1000 en u0=5000

P.S. cumsum(seq(u(n),n,0,5,1)) doet het ook gewoon!!!!
u(n) gewoon invoeren in het Y= scherm voor rijen.
Dus eigenlijk geen probleem

hk
zondag 7 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq