Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Product-naar-som-identiteiten

Beste Wisfaq,
Bij het herhalen van de stof over goniometrische functie loop ik tegen het volgende:
Ik probeer de som-verschil identiteit om te vormen naar product identiteit...maar ik loop vast kunt u mij helpen?
ik wil van: sin(x+y) = sinx cosy + cosxsiny
naar : sinx cosy = 1/2[(sin(x+y)+ sin(x-y)]

ik kom slechts zo ver:
sinx cosy =sin(x+y) - cosxsiny
sinx cosy = sin(x+y)- (sin(x+1/2p)siny

kunt u mij helpen?

grt,

Carlos

carlos
Student universiteit - zaterdag 6 oktober 2007

Antwoord

sin(x+y) = sin(x).cos(y) + cos(x).sin(y)
sin(x-y) = sin(x).cos(y) - cos(x).sin(y)
Tel dit duo nu eens bij elkaar op en dan zie je het direct!

De op zich juiste maar tóch onverstandige zet in jouw aanpak is dat je ineens het argument (x+1/2p) introduceert. Alle overige argumenten zijn gewoon gelijk aan x of y gebleven, en daarmee ontstaat een min of meer scheve situatie.

MBL

MBL
zaterdag 6 oktober 2007

©2001-2025 WisFaq