Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52348 

Re: Irrationale functies

Beste,

Bedankt voot uw informatie.

Voor Koen heb ik als tijd 67.2 minuten gevonden.
En de tijd die Johan heeft afgelegd is 73.45 minuten.

Ik heb nog één vraag omtrent de afstand die peter moet afleggen!
de afstand AP= Ö102+x2
y=Ö102+x2
Maar dan zit je toch nog met 2 onbekenden?
Kun je me misschien een tip geven hoe ik dit verder moet oplossen?

Groeten

fréder
3de graad ASO - zaterdag 6 oktober 2007

Antwoord

Beste Fréderique,

Voor Koen heb je je denk ik vergist, ik kom op (10/22+25/30)*60=77,27 min.
Je antwoord voor Johan klopt wel (73,43 min).
Wat betreft Peter:
Ik had uitgelgd dat je de afstand OP even x noemt.
Van A naar P is dan Ö(100+x2) km.
De afstand van P naar B is (25-x) km.
Zijn fiets-tijd wordt dan: Ö(100+x2)/22+(25-x)/30
Bepaal hiervan het minimum. (Gaat dit hoofdstuk over differentieren??)
Dan weet je x en ook de tijd. Tel daar dan nog 5 min. bij.
ZOu dat lukken?

ldr
zaterdag 6 oktober 2007

©2001-2025 WisFaq