Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedemachtsvergelijkingen

Hoe los je op :

[ (p+q)2 - (r-s)2 ] · [ (r+s)2 - (p-q)2 ]

Groet,
Herman

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 oktober 2007

Antwoord

Beste Herman,

Ik neem aan dat je bedoelt:
[ (p+q)2 - (r-s)2 ] · [ (r+s)2 - (p-q)2 ] = 0 ?
Anders is het geen vergelijking.

Dit is één vergelijking met vier variabelen. Dan kan je dus wel meer dan één oplossing krijgen. B.v. p+q = r+s of zoiets.

Een paar tips:
Het linkerlid ziet eruit als A·B = 0. Dan moet A nul zijn of B. De geeft je dus sowieso al twee oplossingen.
Verder dat twee kwadraten aan elkaar gelijk zijn. Iets als U2 = W2 dus. Dat geeft alweer twee oplossingen, nl U=W of U=-W.

Laat maar eens even zien hoe ver je komt. Groet. Oscar.

os
vrijdag 5 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq