\require{AMSmath} Hoe gebruik je logaritmen op je grafische rekenmachine? Hoe gebruik je log op je grafische rekenmachine( bijvoorbeeld ti-84). Neem bijvoorbeeld 1.5x = 2Het anwoord is 1.7095113Ik heb dit antwoord gekregen door:Y1 = 1.5xY2 = 2Grafiek laten tekenen en dan het snijpunt bepalen.Maar het kan ook door 1.5log(2) in te vullen alleen dan kom ik niet op 1.7095113Alvast bedankt sander Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 oktober 2007 Antwoord Volgens L1 van 1. Rekenregels machten en logaritmen geldt in dit geval:1.5x=2log(1.5x)=log(2)x·log(1.5)=log(2)x=log(2)/log(1.5)1.709511291Als je zou willen weten wat 1.5log(2) is dan doe je dat op rekenmachine als:log(2)/log(1.5)...en dat is hetzelfde dus. Zie rekenregel L2.Kortom: 't idee is goed de uitvoering wat minder...Zie ook 1. Logaritmen en de grafische rekenmachine WvR woensdag 3 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe gebruik je log op je grafische rekenmachine( bijvoorbeeld ti-84). Neem bijvoorbeeld 1.5x = 2Het anwoord is 1.7095113Ik heb dit antwoord gekregen door:Y1 = 1.5xY2 = 2Grafiek laten tekenen en dan het snijpunt bepalen.Maar het kan ook door 1.5log(2) in te vullen alleen dan kom ik niet op 1.7095113Alvast bedankt sander Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 oktober 2007
sander Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 oktober 2007
Volgens L1 van 1. Rekenregels machten en logaritmen geldt in dit geval:1.5x=2log(1.5x)=log(2)x·log(1.5)=log(2)x=log(2)/log(1.5)1.709511291Als je zou willen weten wat 1.5log(2) is dan doe je dat op rekenmachine als:log(2)/log(1.5)...en dat is hetzelfde dus. Zie rekenregel L2.Kortom: 't idee is goed de uitvoering wat minder...Zie ook 1. Logaritmen en de grafische rekenmachine WvR woensdag 3 oktober 2007
WvR woensdag 3 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq