Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herschrijven logaritmen

Korte vraag, moet meerder logaritmen herschrijven tot 1 logaritme. Heb werkelijk geen idee welke rekenregels ik zou moeten toepassen.
hier volgt:
log(x) + 2·log(y)= ?
en
log(x) + log(1/y) - log(z) = ?

Heb alleen wiskunde A1,2 op vwo niveau gehad verder geen kennis kunnen jullie mij helpen?

Tom Le
Student universiteit - dinsdag 2 oktober 2007

Antwoord

Tom,
Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

Eerst: 2×log(y)=log(y2) Regel L3
Dan regel LO toepassen.

-log(z)=log(z-1)=log(1/z) weer regel L3
En dan weer regel L0 toepassen.
Zou het zo lukken?

ldr
dinsdag 2 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq