Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van een functie

Kan iemand mij misschien de "uitwerking!" geven van de volgende functie:

ò 1 /(x lnÖ(x))

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 oktober 2007

Antwoord

Tim,
Begin met ln(Ö(x))=ln(x^1/2)=1/2ln(x)
Nu heb je :ò2·(1/x)·1/ln(x)dx
Substitutie: u=ln(x). Dan geldt u'=1/x
Je integraal wordt nu: òu'·1/u·dx=ò1/u·du=ln|u|

ldr
dinsdag 2 oktober 2007

©2001-2025 WisFaq