\require{AMSmath} Raaklijn, impliciet differentieren xy4 + x3 y2 - 6x -3y = 25 (-2,-1) hiervan wil ik de raaklijn bepalen dus, differentieren en wel impliciet: y4 + 3x2 y2 -6 + (4xy3 + 2x3 y -3) dy/dx (4xy3 + 2x3 y -3) dy/dx = -y4 - 3x2 y2 + 6 dy/dx = (-y4 - 3x2 y2 + 6) / (4xy3 + 2x3 y -3) Gaat dit goed? En, nu dacht ik dus simpelweg het gegeven punt in te vullen en dan y =ax +b te doen, maar dit gaat niet goed merk ik.. Ronald Student universiteit - zaterdag 29 september 2007 Antwoord Beste Ronald, Het differentieren gaat wel goed. Maar de curve zelf is niet helemaal in orde. Het punt (-2,-1) ligt in iedergeval niet op de curve die jij geeft. De raaklijk krijg je inderdaad door in y=ax+b het punt in te vullen. Wat gaat er niet goed dan? Groet. Oscar os zaterdag 29 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
xy4 + x3 y2 - 6x -3y = 25 (-2,-1) hiervan wil ik de raaklijn bepalen dus, differentieren en wel impliciet: y4 + 3x2 y2 -6 + (4xy3 + 2x3 y -3) dy/dx (4xy3 + 2x3 y -3) dy/dx = -y4 - 3x2 y2 + 6 dy/dx = (-y4 - 3x2 y2 + 6) / (4xy3 + 2x3 y -3) Gaat dit goed? En, nu dacht ik dus simpelweg het gegeven punt in te vullen en dan y =ax +b te doen, maar dit gaat niet goed merk ik.. Ronald Student universiteit - zaterdag 29 september 2007
Ronald Student universiteit - zaterdag 29 september 2007
Beste Ronald, Het differentieren gaat wel goed. Maar de curve zelf is niet helemaal in orde. Het punt (-2,-1) ligt in iedergeval niet op de curve die jij geeft. De raaklijk krijg je inderdaad door in y=ax+b het punt in te vullen. Wat gaat er niet goed dan? Groet. Oscar os zaterdag 29 september 2007
os zaterdag 29 september 2007
©2001-2024 WisFaq